Yerel seçimler öncesinde CHP'de başlayan genel başkanlık değişimi dalgası, İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi'ne de ulaşmış görünüyor. Parti lideri Temel Karamollaoğlu'nun görevi bırakacağı iddiaları, genel seçimlerde 6'lı masada yer alan millet ittifakının tüm partilerinin liderlerinin görevi bırakmasıyla paralellik gösteriyor.

Saadet Partisi'nde Genel Başkanlık İçin 5 İsim Gündemde Saadet Partisi'nde Genel Başkanlık İçin 5 İsim Gündemde

Saadet Partisi, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde aldığı yüzde 1,09 oy oranıyla 8. sıraya gerilemişti. Bu durum, parti içinde değişim ve yenilenme ihtiyacını gündeme getirmiş olabilir.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun görevi bırakacağına dair haberler, parti içi kaynaklardan gelen bilgilere dayanıyor. 30 Ekim 2016'da yapılan 6. Olağan Kongre'de 891 oyun 871'ini alarak genel başkan seçilen Karamollaoğlu'nun, görevi bırakmak için yapılacak olan kongreyi işaret ettiği belirtiliyor. Parti kaynakları, 9. Olağan Kongre'nin Kasım ayında gerçekleştirilmesinin planlandığını açıkladılar.

Öte yandan, Saadet Partisi'nde seçim sonrası ilk Genel İdare Kurulu toplantısı, il başkanlarının da katılımıyla bu hafta sonu gerçekleşecek. Toplantıda seçim sonuçları ve parti stratejileri üzerine geniş kapsamlı değerlendirmeler yapılması bekleniyor.

Temel Karamollaoğlu'nun ardından boşalacak genel başkanlık koltuğu için henüz net bir aday belirlenmemiş olsa da, Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın'ın ismi öne çıkıyor.