Sakarya’nın Kocaali ilçesine bağlı Gümüşoluk Mahallesi'nde çiftçilik yapan Bayram Kandemir (56), Karalar Mahallesi'ndeki fındık bahçesinde bakım çalışması yaptığı sırada bitkin halde yerde yatan bir tilki yavrusu buldu.

Tilki yavrusuna su vermek isteyen Kandemir, etrafta su koyacak bir kap bulamayınca, ayakkabısının iç kısmına poşet geçirdi ve burayı hazne olarak kullanarak su doldurdu. Tilki yavrusunun su içmekte zorlandığını gören Kandemir, birkaç defa eliyle yardımcı oldu.

Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı

Kandemir, yavruya su içirmeye çalıştığı anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Olayla ilgili konuşan Kandemir, "Bahçeye bakıma gitmiştim, o esnada tilki yavrusuyla karşılaştım. Hayvanın susadığını anlayınca ayağımdaki ayakkabıyı çıkararak içine poşet koyduktan sonra su döktüm. Hayvan zaten direkt su içmeye başladı. Daha sonra işime baktım. Ertesi gün tekrar bahçeye gittiğimde tilki yavrusunun orada olmadığını gördüm," dedi.

Tilki yavrusunun durumunun iyi olduğunu ve büyük ihtimalle oradan ayrıldığını belirten Kandemir, bu tür olaylarla doğaya olan duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

Editör: Masume Masume