Diyarbakır'daki işyerinde satmak üzere toptancıdan meybuz alan bir esnaf, ürünü kontrol ettiğinde bazı meybuz tüpleri içerisinde siyah renkte pıhtılaşmış maddeleri fark etti. Aromalı meyve suyu çeşitlerinden olan meybuz, çocukların özellikle yaz sıcaklarında serinlemek için yoğun tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Bu ürünleri büyük bir iştahla tüketen çocuklar, kendilerini bekleyen tehlikenin farkında bile değil.

İşletme sahibi, satışını yapmak üzere toptancıdan aldığı meybuzları işyerine getirdiğinde, soğutucuya bırakmak üzere kontrol etti. Bu sırada, bazı meybuzların içerisinde pıhtılaşmış maddeler olduğunu fark etti. Kolinin üzerindeki iletişim numarasının hafif silik olmasından dolayı üretici firmayla iletişim kuramayan esnaf, durumu ürünü aldığı toptancısına bildirdi.

Toptancı, ürünü geri alacağını kabul etti. Ancak aromalı meyve suyu olarak bilinen meybuzun içerisinde hangi maddelerin bulunduğu konusunda akıllarda soru işaretleri oluştu. Özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi gören bu ürünlerin güvenliği, aileler arasında endişeye yol açtı. Uzmanlar, bu tür durumlarla karşılaşıldığında ürünlerin tüketilmemesi ve ilgili kurumlara bildirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Afganistan ve Japonya Arasında Önemli Görüşme: Japonya 165 okul inşa edecek Afganistan ve Japonya Arasında Önemli Görüşme: Japonya 165 okul inşa edecek

Editör: Masume Masume