Mübarek Ramazan ayının son cuması olan "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla Malatya'da Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu tarafından Cuma namazı sonrası Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde basın açıklaması düzenlendi. Açılış konuşmasını Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç'un yaptığı etkinlikte, Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behcet Sevgili, bir açıklama okudu.

Sevgili, "Bugün Dünya Kudüs Günü... Bugün günlerden Kudüs! Ümmet evlatlarının dualarını Kudüs ve Gazze için yükselttikleri bir gün... Gün; Kudüs ve Gazze için fedakarlık yapma, onların davasını omuzlama, Kudüs ve Gazze için feda olma günüdür!" diye belirtti.

"Kudüs, Arap olan Hz. Ömer’in fethi, Kürt olan Selahaddin-i Eyyubi’nin rotası ve Türk olan Abdülhamid’in direnişi ve hüznüdür"

Kudüs'ün, peygamberlerin Allah'a davet çağrılarının yankılandığı kutsal bir şehir olduğunu vurgulayan Sevgili, "Kudüs, Müslüman olmaktan gelen tüm aidiyetlerin üzerinde insani ve imani bir değere sahiptir. Kudüs, Arap olan Hz. Ömer’in fethi, Kürt olan Selahaddin-i Eyyubi’nin rotası ve Türk olan Abdülhamid’in siyonistlere karşı duyduğu acıdır." şeklinde konuştu.

"Siyonist işgalci rejim, insanlık ailesi içinde habis bir ur ve zehirli bir hançerdir"

Siyonistlerin, küresel siyonist çete ABD, İngiltere, Sovyet Rusya ve BM aracılığıyla ortaya çıktığından beri Kudüs ve Filistin'de büyük acılara ve zulümlere neden olduğunu dile getiren Sevgili, "Soykırımcı İsrail’in yaşattığı zulümlere, yaptığı katliamlara ve sürgünlere karşı Filistin halkı meşru müdafaa hakkını kullanarak direniyor. Filistin halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç ve kararlılıkla direniyor." ifadelerini kullandı.

"Gazze Müslüman halkı, insanlık için bir örnek teşkil ediyor"

Gazze'nin direniş ruhuyla dünya çapında hayranlık uyandırdığını belirten Sevgili, "Gazze Müslüman halkı, insanlık için bir örnek teşkil ediyor. Onların görünen dünyaları harap olsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluştur." şeklinde konuştu.

İletişim Başkanlığı'ndan "Kürecik" iddialarına yalanlama İletişim Başkanlığı'ndan "Kürecik" iddialarına yalanlama

"İslam Dünyası, Filistin için bir araya gelmeli ve işgalci rejime karşı ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı"

Sevgili, İslam dünyasını Filistin'e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ederek, "Bizlerin yapması gerekenler arasında İsrail'in kanlı tarihini bilmek, Kudüs'ün ve Filistin'in tarihini anlamak, düşmanın senaryo ve operasyonlarının farkında olmak ve bilinçlenmeyi artırmak bulunmaktadır. Ayrıca düşmanı ekonomik ve psikolojik olarak zayıflatmak için boykot çağrılarına aktif şekilde destek verilmelidir." dedi.

"Filistin'in özgürlüğü için her türlü fedakarlığa hazırız"

Son olarak, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, Filistin'i, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için her türlü fedakarlığa hazırız. Allah'ın izniyle bu mücadelede zafer elde edeceğimize inanıyoruz." şeklinde konuştu.