Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme listesine 39 yeni ilacı daha dahil etti. Bu ilaçlardan 30'u yerli üretim olarak dikkat çekerken, geri kalan 9'u ise ithal ürünlerden oluşuyor. Geri ödeme listesine alınan ilaçlar arasında grip aşısı, immünglobulin, kronik böbrek yetmezliği (KBY) ve kronik immün trombositopenik purpura (ITP) ilaçları ile antibiyotikler de yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim," diyerek müjdeli haberi paylaştı. Bakan Işıkhan, SGK'nın geri ödeme komisyonu tarafından alınan bu kararların, yayın tarihinden itibaren 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceğini belirtti.

Banka ve PTT Üzerinden Ödeme Zorunluluğu Geliyor: Elden kira ödeyenlere ceza kesilecek! Banka ve PTT Üzerinden Ödeme Zorunluluğu Geliyor: Elden kira ödeyenlere ceza kesilecek!

Geri Ödeme Listesine Alınan İlaçlar:

  • 1 adet grip aşısı
  • 3 adet immünglobulin
  • 2 adet kronik böbrek yetmezliği (KBY) ilacı
  • 2 adet kronik immün trombositopenik purpura (ITP) ilacı
  • 3 adet antibiyotik

Yeni düzenleme, sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Bu ilaçların geri ödeme listesine alınmasıyla birlikte, hastalar ilaçlarını daha uygun maliyetlerle temin edebilecekler. Sağlık Bakanlığı ve SGK, ilaçların şifa olması dileğiyle vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmaya devam ediyor.

Kaynak: Görsel Haber