Zam furyasında sigara da yerini almaya devam ediyor. Son aylarda peş peşe yapılan zamlardan sonra en ucuz sigara 57 TL seviyesine yükselmişti. En pahalı sigara ise 73 TL’ye yükselmişti.

Nisan ayında yapılan zam büyük tepkilere neden olurken, bir ay geçmeden yeni bir zam daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından PM sigara grubunda zam yapıldığını açıkladı. Zamlı sigara fiyatları bugünden (4 Mayıs) itibaren raflara yansıyacak. Dündar paylaşımına, "Sigaraya bir zam daha... Sigaraya zam yağmuru devam ediyor. PM grubuna zam geldi" notunu düştü.

Güneş'te bir patlama daha meydana geldi! Güneş'te bir patlama daha meydana geldi!

Yeni zamla birlikte Philip Morris (PM) grubunun en pahalı sigarası 70 TL’ye yükselirken, en ucuzu ise 63 lira oldu.

Güncel sigara fiyatlarına göre, Nisan ayında yapılan zamla birlikte BAT sigara grubunun en pahalı sigarası 72 TL, en ucuzu 56 lira; TT sigara grubunun en pahalı sigarası 62 TL, en ucuzu 50 TL; Winston grubunun en pahalı sigarası 69 TL, en ucuzu ise 58 TL olmuştu. JTİ sigara grubu ise nisan ayında yapılan zammın ardından 1 TL'lik indirime gitmişti. Sigara grubunun en pahalı sigarası 67 TL, en ucuzu ise 56 TL olmuştu.

Mayıs ayında diğer sigara gruplarına da yeniden zam gelmesi bekleniyor.