Spor

Sinan Kaloğlu'ndan tepki çeken açıklama

Gençlerbirliği'nin Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Sakaryaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Artık bırakalım bunları da herkes futboluna baksın.

Abone Ol

Bizim de canımızın yandığı çok zaman oldu ama yapacak bir şey yok. Ben hakemin bugün tutumunu tabii ki maçı izleyeceğiz, göreceğiz ama objektif olarak gördüm" ifadeleriyle dikkat çekti. Trendyol 1. Lig'in 19. haftasında Gençlerbirliği, sahasında Sakaryaspor'u 3-1 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Kaloğlu, oyuncularını kutlayarak play-off grubundaki rakiplerinden biriyle zorlu bir mücadelede galip gelmenin önemine vurgu yaptı. Ancak, teknik analizlere girmek yerine, oyuncularının performansına ve takım içindeki birlik ruhuna odaklandı.

Kaloğlu, oyuncularının maddi ve manevi destekleme ihtiyacına dikkat çekerek, takımın içerisinde oluşturulan güzel bir aile ortamına vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Kupası'nda ve ligde üst sıralarda mücadele ettiklerini belirterek, birlikte başarıya ulaşmak için camianın daha fazla birlik olması gerektiğini ifade etti.

Hakem kararlarına uzun zamandır değinmediğini belirten Kaloğlu, futbol camiasının hakemlere karşı eleştirel yaklaşımının futbolun gelişimine zarar verebileceğini savundu. Hakemlerin de insan olduğunu hatırlatarak, bu tür eleştirilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kaloğlu, "Bence artık bırakalım, çünkü Avrupa'da da sürekli maçları izliyoruz. İnanılmaz hatalar oluyor. Ben Almanya'da oynadım ama hiç hakemlere konuşan, hakemleri sürekli eleştiren bir yapı görmedim.

O yüzden bence artık bırakalım bunları da herkes futboluna baksın. Biraz bize bizim de canımızın yandığı çok zaman oldu ama yapacak bir şey yok. Ben hakemin bugün tutumunu tabii ki maçı izleyeceğiz, göreceğiz ama objektif olarak gördüm. Kazandığımız için söylemiyorum bunu ama objektif olarak gördüm" şeklinde konuştu.