Amatör Lig'de mücadele eden Hizan Gençlerbirliğispor ile Adilcevaz Belediyespor arasındaki karşılaşmanın 40. dakikasında yaşanan olay, maçın seyrini değiştirdi. Hizan Gençlerbirliğispor'un yedek kulübesinden kırmızı kart gören futbolcu L.Y., iddiaya göre sahaya bıçakla dalmasıyla büyük bir gerginlik yaşandı. Saldırıya uğrayan rakip takım oyuncuları, can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle maçtan çekildi.

Adilcevaz Belediyespor Kulübü Yönetimi, futbolcunun göğsünden çıkardığı bıçakla oyuncularına saldırdığını belirterek, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu ifade ederek müsabakadan çekildiklerini açıkladı. Yaşananlar sonrasında Hizan Gençlerbirliğispor oyuncusu L.Y. ise olayı yalanlayarak, sadece sinirli bir anın ürünü olduğunu savundu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu İlk Maçında Young Boys'a Konuk Oluyor Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu İlk Maçında Young Boys'a Konuk Oluyor

Adilcevaz Belediyespor Kulübü, yaşanan olayın ardından hakem kararı ve güvenlik önlemleri konusunda şüphe uyandırıcı sorular sorarken, görüntüleri paylaşacaklarını ve konuyu takipçisi olacaklarını belirtti. Bu skandal olay, amatör futbolun gelişimine yönelik sorunları da gündeme getirdi.

Editör: Ömer Faruk