Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor

Siyonist eski esir Noa Argamani, işgal medyasının açıklamalarının bağlamından koparıldığını ve İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından dövüldüğü iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Instagram sayfasında, Kassam mücahitlerinin kendisini esir tutarken dövmediğini veya saçlarını kesmediğini vurguladı. Yaralanmalarının ise İsrail’in hava saldırısı sonucu bir duvarın yıkılmasıyla meydana geldiğini açıkladı.

Argamani, İbrani medyasının son 24 saat içinde ifadelerini bağlamından kopardığını ve bunu görmezden gelemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, İsrail medyasının kurbanı olamayacağını belirtti.

Eski esir, iyileşmesinden bu yana, özellikle Gazze Şeridi'nde geçirdiği süre boyunca yaşadığı koşullarla ilgili ifadelerinin yanlış yansıtılmasına tepki gösterdi. İşgal basını, Argamani'nin Japonya'nın başkenti Tokyo'da katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamaları çarpıtarak, esir olduğu dönemde işkence gördüğünü iddia etti.

Argamani, bu iddiaları sosyal medya üzerinden yalanlayarak, medyada yayılan haberlerin doğru olmadığını duyurdu.

Editör: Fatma Zehra