Haber Merkezi - BM'nin üst düzey yetkilisi, World Central Kitchen saldırısının ardından İsrail ordusuyla yaşanan çatışmasızlık sisteminin aslında hiçbir şeyi değiştirmediğini belirtti. Ortaya çıkan bilgilere göre, Gazze'de bulunan ve savaşan taraflarla önceden paylaşılan en az 357 insani yardım tesisi ve konvoyu, son World Central Kitchen saldırısından önce vuruldu.

İsrail, Gazze'de 100'den Fazla Bilim İnsanı ve Akademisyeni Katletti İsrail, Gazze'de 100'den Fazla Bilim İnsanı ve Akademisyeni Katletti

Gazze'deki BM yetkilileri ve yardım çalışanları, insani yardım bildirim sisteminin çöktüğünü ifade etti. İsimlerinin gizli kalması şartıyla konuşan birçok yetkili, bölgede yaşanan insanlık dramının boyutlarını gün yüzüne çıkardı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yardım çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla yeni bir insani yardım çatışmasızlık hücresi kurulduğunu duyurdu. Ancak saldırının üzerinden geçen iki haftaya rağmen, BM'nin Gazze'deki en üst düzey yardım yetkilisi Jamie McGoldrick, insani yardım görevlilerinin güvenliklerini sağlamak için İsrail ordusuyla koordinasyonun hala sorunlu olduğunu belirtti.