Aydın'ın Söke ilçesinde, Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir kağıt fabrikasında çıkan yangına müdahale çalışmaları devam ediyor. 12 Temmuz akşamı sıkıştırılmış kağıt depolama alanında başlayan yangın, karadan ve havadan yoğun bir şekilde söndürülmeye çalışılıyor. Gece boyunca karadan yürütülen söndürme çalışmalarına, havanın aydınlanmasıyla birlikte uçak ve helikopterler de dahil oldu.

Çevre il ve ilçelerden bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Yangın, fabrikanın ikinci bölümüne de sıçradı. Dumandan etkilenen fabrika işçisi ve itfaiye eri 10 kişi, ambulanslardaki ilk müdahalenin ardından hastanelere sevk edildi. İşçi ve itfaiye erlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin İçin Protesto: İşgalci Kurumlarla İlişkiler Kesilsin Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin İçin Protesto: İşgalci Kurumlarla İlişkiler Kesilsin

Vali Yakup Canbolat, Söke Kaymakamı Ali Akça ve AFAD Başkanlığı Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Canbolat, yangının başlangıcından itibaren AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediye ekipleriyle ciddi bir mücadele verildiğini söyledi. Canbolat, jandarma ve emniyetin de trafik ve güvenliğin sağlanması için görev başında olduğunu belirtti.

Canbolat açıklamasında, "Ayrıca çevre 23 ilden de takviye istedik bölgeye. O illerimizden de arazöz, iş makinesi ve itfaiye cinsi araçlar bölgemize intikal etti. Ayrıca 2 uçak ve 4 helikopterle de baştan beri müdahale ediyoruz. Bölgede 54 iş makinesi, 80 itfaiye ve arazöz ve toplamda 290 personelle müdahaleye devam ediyoruz" dedi.

Editör: Masume Masume