Haber Merkezi- Bu zamların sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte, zamlı fiyat listeleri de paylaşıldı.Buna göre, Starbucks ürünlerine yüzde 20'yi aşan bir zam yapıldı.

Küçük boy filtre kahvenin fiyatı 60 TL'den 70 TL'ye yükseldi, orta boy filtre kahvenin fiyatı 68 TL'den 80 TL'ye ve büyük boy filtre kahvenin fiyatı ise 74 TL'den 90 TL'ye çıktı.

Americano'nun fiyatları küçük boyda 64 TL'den 75 TL'ye, orta boyda 73 TL'den 85 TL'ye ve büyük boyda 81 TL'den 95 TL'ye yükseldi.

Küçük boy Mocha'nın fiyatı 94 TL'den 115 TL'ye, büyük boy Mocha'nın fiyatı ise 121 TL'den 140 TL'ye çıktı.

Starbucks, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan şirketlerden biri. Bu durum, Starbucks'ın gelirlerini olumsuz etkiledi ve ocak-mart döneminde gelirlerinde azalma yaşandı.

ABD'li kahve zinciri, mali takvimine göre 31 Mart 2024'te sona eren üç aylık dönemi ikinci çeyrek olarak kabul ederek bilançosunu açıkladı. Bu dönemde, şirketin gelirleri yıllık bazda yaklaşık yüzde 2 azalarak 8,6 milyar dolara geriledi. Piyasa beklentileri ise 9,1 milyar dolar gelir öngörüyordu.

Aynı mağaza satışlarında yüzde 4'lük bir azalma yaşanırken, Starbucks mağazalarının trafiği de yüzde 6 düştü.

Ekmek Fiyatlarına Yeni Zam Geliyor! Yeni Fiyat Listesi Açıklandı Ekmek Fiyatlarına Yeni Zam Geliyor! Yeni Fiyat Listesi Açıklandı

Geçen senenin aynı döneminde hisse başına karı 79 sent olan şirketin, bu yılın aynı dönemindeki hisse başına karı 68 sente düştü. Şirketin hisse başına 79 sent kar etmesi bekleniyordu.

Starbucks'ın CEO'su Laxman Narasimhan, şirketin bilançosunu açıklamasının ardından yaptığı yatırımcı telekonferansında, "Bu çeyrekteki performansımız hayal kırıklığı yarattı ve beklentilerimizi karşılamadı" değerlendirmesinde bulundu.