Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor

Haber Merkezi - Türkiye'de işsizlik oranı şubatta, bir önceki aya göre 0,3 puanlık bir azalma ile yüzde 8,7 seviyesine geriledi. Bu dönemde işsiz sayısı 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi olarak kaydedildi. Ancak, işsizlikteki düşüşe paralel olarak istihdam edilenlerin sayısı da önemli bir artış gösterdi. Şubat ayında 147 bin kişi daha iş buldu ve istihdam edilenlerin sayısı tarihi zirveyi yenileyerek 32 milyon 423 bin kişiye ulaştı.

İşsizlik oranındaki gerileme özellikle genç nüfus için olumlu bir gelişme olarak dikkat çekti. 15-24 yaş grubunda işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,8 puanlık bir düşüşle yüzde 15,6'ya geriledi. Ancak, bu yaş grubundaki işsizlik oranının erkeklerde yüzde 13,4, kadınlarda ise yüzde 19,6 olduğu belirtildi.

İstihdam oranı da artış göstererek yüzde 49,3'e yükseldi. Bu oran erkeklerde yüzde 66,5, kadınlarda ise yüzde 32,5 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iş gücüne katılım oranı da yüzde 54 olarak sabit kaldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, istihdamın artışını ve işsizlik oranındaki düşüşü değerlendirdi. Bakan Işıkhan, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme hedeflerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.