Suriye'nin Hama şehri, 5,2 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 23.56'da meydana geldi. Sarsıntı, Hama ve çevresinde yaşayan halkı sokaklara döktü, ancak can kaybı bildirilmedi.

Bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı.

Deprem, Suriye sınırına yakın olan Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Osmaniye ve Hatay illerinde de hissedildi. Hatay Valiliği, ilk belirlemelere göre kentte olumsuz bir durum yaşanmadığını açıkladı. Valilik, "112 Acil Çağrı Merkezi'ne herhangi bir ihbar gelmemiştir.

HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor HÜDA PAR’dan Narin Güran Olayı Üzerine Suç Duyurusu: Asılsız İddialara Karşı Hukuki Mücadele Sürüyor

AFAD Arama Kurtarma ekibi, tedbir amaçlı olarak Yayladağı ilçe merkezine yönlendirilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası Hatay'ın Yayladağı ilçesinde vatandaşlar arasında endişe yaşandı. Sarsıntıyı güçlü bir şekilde hissettiklerini belirten Cemil İbiş, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, evlere girmeye çekindiklerini söyledi.

Kilis Valiliği de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Suriye Hama'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem ilimizde de hissedilmiştir. Deprem nedeniyle ilimizde can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada incelemelere devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz." dedi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, "Hamdolsun şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Osmaniye'mize geçmiş olsun. Allah beterinden korusun." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. AFAD ekipleri ise gelişmeleri yakından takip ederek gerekli incelemelere devam ediyor.

Kaynak: Görsel Haber