İsrail, Gazzeli 64 Esirin Tutulduğu Yerleri Açıkladı İsrail, Gazzeli 64 Esirin Tutulduğu Yerleri Açıkladı

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bu tür söylemlerin şiddetle kınandığı belirtilerek, Filistin halkının toprakları üzerindeki haklarının tartışmasız olduğu vurgulandı.

Riyad yönetimi, Netanyahu’nun Filistin halkını yerinden etme çağrılarını reddettiğini belirterek, bu açıklamaların İsrail'in Gazze'de işlediği suçları örtbas etme çabası olduğunu ifade etti.

Filistin halkının topraklarıyla tarihsel, duygusal ve hukuki bağlara sahip olduğu, bu hakların kimse tarafından gasbedilemeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, bu tür aşırı düşüncelerin İsrail’in barış karşıtı tutumunun bir yansıması olduğu ve Arap ülkelerinin barış girişimlerini reddettiğinin bir göstergesi olduğu belirtildi. Filistin halkına yönelik sistematik zulmün 75 yılı aşkın süredir devam ettiğine dikkat çekildi.

Suudi Arabistan, Filistin halkının haklarının hiçbir zaman kaybolmayacağını vurgulayarak, kalıcı barışın ancak iki devletli çözüm ve karşılıklı anlayışla sağlanabileceğini ifade etti.

Netanyahu, 7 Şubat’ta resmi ziyarette bulunduğu Washington'da İsrail'in Kanal 14 televizyonuna yaptığı açıklamalarda Suudi Arabistan’ı hedef almıştı.

Editör: Aksa Nur Yeşil