TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kuruluna hitap edeceği olağanüstü toplantının açılışında, toplantı çağrısını okudu. Abbas'ın konuşma yapması oylama ile kabul edildi. Kurtulmuş, toplantının tarihi bir oturum olduğunu belirterek, Abbas'ın Filistin davasını dünya kamuoyuna anlatacağını ifade etti. Gazze'de yaşanan katliamları soykırım boyutlarına vardığını belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin ve Türk milletinin saldırılara karşı ortak bir duruş sergilediğini ve bu duruşun dünyada nadir olduğunu kaydetti.

Bir evi kuşatan işgal askerini kuşatıp imha ettiler Bir evi kuşatan işgal askerini kuşatıp imha ettiler

Kurtulmuş, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğini ve işgal güçlerinin saldırılarını durdurmak için mücadele edeceğini vurguladı. Meclisin işgal kuvvetlerinin ve Netanyahu hükümetinin insanlık suçlarına karşı kayıtsız kalmadığını belirten Kurtulmuş, ortak bildiriler ve Başkanlık Tezkereleriyle saldırıları kınadıklarını ifade etti.

Kurtulmuş, Filistin topraklarında zulme maruz kalan ve mücadele eden tüm mücahitleri saygıyla andığını söyledi. Gazze'deki şehitleri ve özellikle İsmail Heniyye'yi yad etti, Heniyye'nin insanlık tarihine geçen metanetini övdü ve onun sözlerinin dünya çapında bir anlam taşıdığını belirtti.

Editör: Masume Masume