Haber Merkezi - TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen iftar programında milletvekilleriyle bir araya geldi. İftar programında konuşan Kurtulmuş, işgalci siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekerek, Müslümanların birçok yerde zulüm altında ramazanlarını geçirdiğini belirtti.

Kabine Toplantısı: Gündemde Neler Var? Öğretmen Atamaları Açıklanacak mı? Kabine Toplantısı: Gündemde Neler Var? Öğretmen Atamaları Açıklanacak mı?

Seçimlerin ardından Türkiye'nin 4 yıl boyunca seçimsiz bir döneme gireceğine işaret eden Kurtulmuş, bu süre zarfında Meclis'in büyük sorumluluklar üstleneceğini ifade etti. Kurtulmuş, Meclis'in yeni bir iç tüzüğe ve yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, bu konuda partiler arasında diyalogla çözüm bulunmasını temenni etti.

Türkiye'nin demokratik standartlarının yükseltilmesi için yeni bir anayasa yapmanın önemine değinen Kurtulmuş, bu sürecin Meclis'in görevi olduğunu belirtti. Mevcut anayasanın ülkeyi sivil siyasetten uzaklaştırdığını ve yeni bir anayasanın Türkiye'nin demokratikleşmesi için zorunlu olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bunun için tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini ifade etti.