TBMM'de, Ramazan Bayramı sonrasında yoğun gündemle mesaiye başlanacağı için profesyonel ekipler tarafından detaylı temizlik çalışması yapıldı.

Diyarbakır'da Kayıp Şahsın Cesedi Dicle Nehrinde Bulundu Diyarbakır'da Kayıp Şahsın Cesedi Dicle Nehrinde Bulundu

Meclis'in tüm alanları, milletvekillerinin kullanımına hazır hale getirilmek üzere hummalı bir temizlik sürecinden geçti.

Genel Kurul salonundaki sıralar, sandalyeler, kürsü ve Başkanlık Divanı detaylı bir şekilde temizlenirken, zeminler dezenfekte edildi.

Tören salonu, şeref holü ve diğer oturma alanları, merdiven tırabzanları, kapı ve pencereler hijyenik hale getirildi.

İş sağlığı ve güvenliği kuralları çerçevesinde, Meclis yerleşkesinde bulunan binaların camları ve yüksek noktaları, dağcılık eğitimi almış profesyonel ekipler tarafından temizlendi. Bu temizlik, önceki yıllarda kullanılan vinç yerine dağcılık sertifikalı ekipler tarafından halatlarla gerçekleştirildi.

Meclis Ana Bina'nın temizlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından, milletvekillerinin odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler binasında da temizlik yapıldı.

TBMM'nin gündeminde, bayram sonrasında enerji ve turist rehberliği alanlarında düzenlemeler içeren iki kanun teklifi yer alacak. Ayrıca, yeni anayasa ve içtüzük değişikliği konularında partiler arası görüşmelerin başlaması ve kripto varlıklara ilişkin yasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması öngörülüyor.