TikTok, son zamanlarda müstehcen içeriklerle ilgili tartışmalara neden olduğu için yeniden Meclis gündemine geldi. Geçen yıl Aralık ayında Meclis'te görüşülen TikTok hakkında, Türkiye temsilcileriyle tekrar bir araya gelinmesi planlanıyor. ABD Senatosu, büyük tartışmaların ardından TikTok'u yasaklayabilecek yasa tasarısını kabul etti ve Türkiye'de de benzer adımlar atılabilir.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı olan AKP'li Hüseyin Yayman, geçen yıl Aralık ayında TikTok temsilcilerinin Komisyon toplantısında yaptığı açıklamaların ne komisyon üyelerini ne de kamuoyunu tatmin ettiğini belirtti.

Hava Dalgası Çarşamba Günü Türkiye'yi Vuracak: Alerjik Reaksiyonlara Duyarlı Vatandaşlar Dikkat! Hava Dalgası Çarşamba Günü Türkiye'yi Vuracak: Alerjik Reaksiyonlara Duyarlı Vatandaşlar Dikkat!

Yayman, dijital platformların kendi kendini düzenleme mekanizmalarının olduğunu ancak bunların yetersiz kaldığını ifade ederek, "Halkımız bize şunu söylüyor: 'Bu TikTok bir ulusal güvenlik meselesidir, buranın kapatılmasını istiyoruz' diyorlar" dedi. TikTok temsilcilerine seslenen Yayman, "Siz, ABD'de, Avrupa'da ve diğer ülkelerde bu kendi kendini düzenleme mekanizmalarına uyarlanırken Türkiye'de niye uymuyorsunuz? Burada para, bağış toplama adı altında insanların gayriahlaki tutum içerisine girmesi ne yerli ve milli değerlerimize ne de evrensel normlara uygundur" şeklinde konuştu.

Yayman, şunları da ekledi:

- Muhtemelen önümüzdeki günlerde TikTok temsilcilerini tekrar Meclis'e çağıracağız. Çünkü bize verdikleri cevaplarla yaptıkları uygulama arasında fark olduğunu görüyoruz. Birtakım vaatler söz konusu fakat bu vaatlerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Biz, bunları asla tasvip etmiyoruz.

- Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ile eş güdüm içinde, bant daraltma, reklam ve ticaret yasağı gibi yaptırım imkanları var. Bütün bunları milletimizin talepleri doğrultusunda değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde bu konuyu daha yoğun ve kapsayıcı bir şekilde ele alacağız.

Yayman, "Trol hesaplar" konusuna da değinerek, "Türkiye'nin bir trol akla teslim olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Trol hesaplarla mücadele artık bir ulusal güvenlik sorunudur" açıklamasında bulundu.