Haber Merkezi- Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Acar, mesajında, 23 Nisan'ın sadece Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmanın ötesinde, Türk halkının büyük mücadelelerle kazandığı egemenlik hakkının yeni nesillere coşkuyla aktarıldığı bir gün olduğunu vurguladı.

Acar, 23 Nisan'ın Türkiye'nin milli iradesini her türlü gücün üstünde tutan bir bayram olduğunu belirterek, bu günün aynı zamanda dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasının da altını çizdi.

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar “İlk günkü heyecanla yola devam Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar “İlk günkü heyecanla yola devam

Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasının, Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki İstiklal Mücadelesi'nde dönüm noktası olduğunu ifade eden Acar, 23 Nisan 1920'nin Türk tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu dile getirdi.

Acar, milli egemenliğin ilan edildiği bu günde Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan'ın, Türk milletinin gelecek nesillere verdiği değeri ve güveni simgelediğini belirtti.

Acar, bu duygularla cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri minnet ve şükranla andığını, tüm çocukları sevgiyle kucakladığını ve dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını ifade etti.