Kurban Bayramı Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Yeniden Zamlandı! Kurban Bayramı Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Yeniden Zamlandı!

Tirilye'nin ünlü zeytin ve zeytinyağıyla tanınan mahallesi, zeytin üretiminde yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle çiftçilerin sonunu getiriyor. Yerel halk, mazot, gübre, ilaç ve işçilik gibi girdi maliyetlerindeki artışın yanı sıra zeytin rekoltesindeki düşüşten şikayetçi. Geçen yıla kıyasla mazot fiyatlarının neredeyse iki kat artması, bakırlı bitki besleme ürününün fiyatının astronomik seviyelere yükselmesi ve işçi ücretlerindeki artışlar zeytin üretimini olumsuz etkiliyor.

Ekonomik zorluklara ek olarak, iklim şartlarının da değişmesi ve kuraklık zeytin üretimini daha da zorlaştırıyor. Özellikle geçen sene fazla yağış nedeniyle alınan zeytin miktarında ciddi bir düşüş yaşandı. Bu durum, zaten zorlu maliyetlerle mücadele eden çiftçiler için büyük bir darbe oldu. Bazı üreticiler, artan maliyetler ve iklim değişikliği nedeniyle zeytin üretimine devam etmekte zorlanıyor ve zeytinlik alanlarını satıyor.

Tirilye Mahallesi muhtarı Süleyman Alkız ve bölgedeki üreticiler Hüseyin Özata, Mustafa Oruk ve Vedat Ateş, zeytin üreticilerinin zorlu durumunu paylaşıyor. Artan maliyetler ve iklim değişikliğiyle mücadele eden çiftçilerin geleceği belirsizken, bölgenin zeytin geleneği ve ekonomisi büyük bir zorlukla karşı karşıya.