Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin tarımsal ihracatında kritik bir rol oynayan kabuklu fındık satışı için adımlar atıldı. Yaklaşık 27 bin ton fındık, ihale yöntemiyle piyasaya sürülecek.

TMO'nun açıklamasında, 2023 mahsulü Levant kalitesindeki kabuklu fındıklar için kilogram başına 130 TL, 2022 mahsulü Levant kalitesindeki kabuklu fındıklar için ise kilogram başına 124 TL fiyat belirlendiği bildirildi. Satışlar, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre KDV hariç peşin bedel üzerinden gerçekleştirilecek.

Doğal Gaz Desteği Sona Erdi: Faturalara 150 TL Artış Geliyor! Doğal Gaz Desteği Sona Erdi: Faturalara 150 TL Artış Geliyor!

Firmaların talep ettiği ürün miktarına karşılık gelen bedelin yüzde 10'unu TMO hesaplarına yatırmaları ve 22 Nisan 2024 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Ürün bedelini yatıran firmalara, 24 Nisan 2024 tarihinden itibaren teslimatlar yapılacak.

Ayrıca, numune talep edilmesi halinde KDV dahil 200 TL/kg fiyatla en az 5 kg ürün temin edilebilecek. Satışlar, Trabzon, Ordu, Samsun ve Sakarya Başmüdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin kabuklu fındık ihracatındaki önemine vurgu yapan TMO, bu adımlarla piyasaların düzenlenmesine ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.