ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki Husilere yönelik sert açıklamalarına devam ediyor. Truth Social platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Husilerin gerçekleştireceği herhangi bir saldırının “büyük bir güçle” karşılanacağını ve bu gücün sınırının olmayacağını belirtti.

Trump, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İşgalci İsrail Uçakları Suriye'nin Dera Bölgesini Bombaladı İşgalci İsrail Uçakları Suriye'nin Dera Bölgesini Bombaladı

"Kimse yanılmasın! Yemen’de konuşlanmış, Yemen halkı tarafından nefret edilen kötü niyetli çete üyeleri ve haydutlardan oluşan Husiler tarafından gerçekleştirilen yüzlerce saldırının tamamı İran’dan kaynaklanıyor ve onun eseridir.

Husiler tarafından gerçekleştirilecek herhangi bir saldırı ya da karşılık, büyük bir güçle karşılanacaktır ve bu gücün sınırının burada duracağının bir garantisi yoktur.

İran, kontrolünü kaybetmiş terörist haydutların masum kurbanı gibi rol yapıyor, ancak gerçekte kontrolü kaybetmiş değiller. Onların her adımını yönlendiriyor, silah sağlıyor, fon aktarıyor, gelişmiş askeri teçhizat veriyor ve hatta sözde istihbarat bilgileriyle destekliyorlar. Bundan böyle Husilerin ateşlediği her mermi, İran’ın silahlarından ve liderliğinden çıkan bir mermi olarak kabul edilecektir. İran, bunun sorumluluğunu taşıyacak ve sonuçlarına katlanacaktır. Bu sonuçlar ağır olacaktır!"

Trump’ın açıklamaları, Yemen’de devam eden ABD saldırılarının artabileceğine işaret ederken, İran ile gerilimin daha da tırmanmasına neden olabilecek bir tehdit olarak değerlendiriliyor.