TÜVTÜRK, trafiğe kayıtlı 25 milyonun üzerinde aracı etkileyen önemli bir değişiklikle yeni bir döneme giriş yaptı. Artık belirli araçların muayene zorunluluğu kaldırıldı ve özellikle yeni satın alınan araç sahipleri için ilk 3 yıl boyunca muayene yapma zorunluluğu ortadan kalktı.

Bu değişiklikle birlikte, eski model araç sahipleri muayene sürelerinin geldiğinde TÜVTÜRK istasyonlarına başvurmak zorunda kalacaklar. Ancak, bu yoğunluğun önüne geçmek için TÜVTÜRK çeşitli önlemler almaya başladı.

Öncelikle, egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili bayilere devreden TÜVTÜRK, bu sayede muayene sürecini hızlandırmayı ve yoğunluğu azaltmayı amaçladı. Ayrıca, randevu sisteminde yaşanan yoğunluğu azaltmak için Türkiye'nin 77 şehrinde mobil istasyonlar hizmete alındı.

Bu adımlarla TÜVTÜRK, yoğunluğu bir miktar azalttı ve yeni yılda gezici istasyon sayısını artırmayı hedefliyor. Binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri mobil istasyonlarda gerçekleştirilebilirken, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesi sadece sabit istasyonlarda yapılabiliyor. Egzoz gazı emisyon ölçümü ise sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda gerçekleştiriliyor. Traktör muayeneleri ise tüm seyyar ve sabit istasyonlarda yapılabiliyor.