Dünya

Ukraynalı Esirleri Taşıyan Uçak Rusya'da Düştü: 74 Kişi Hayatını Kaybetti

Rusya'nın Belgorod Bölgesi'nde düşen İl-76 tipi uçak, 65 Ukraynalı esir ve 9 mürettebat olmak üzere toplam 74 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Abone Ol

Rusya'nın Belgorod Bölgesi'nde Ukraynalı esirleri taşıyan İl-76 tipi uçak düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, uçakta 65 Ukraynalı askeri esir, 6 kişilik mürettebat ve 3 refaketçinin bulunduğunu açıkladı. Olayda uçaktaki toplam 74 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Olay anına ait görüntülerde, uçağın alev topuna döndüğü görüldü. Kremlin Sözcüsü Peskov, olayın henüz yeni yaşandığını ve ilerleyen dakikalarda daha fazla bilgi vereceklerini belirtirken; Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, olay yerine ulaşan bir ekip tarafından soruşturmanın başladığını açıkladı. Ancak uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor.

Rus milletvekili Andrey Kartapolov, esir teslimiyle ilgili bilgilendirilen Ukrayna yönetimi tarafından üç füze ile vurulduğunu iddia etti. Kartapolov, "Ukrayna yönetimi yaklaşan değişimin farkındaydı ve esirlerin nasıl teslim edileceği konusunda bilgilendirildi. Ancak İl-76 uçağı, Almanya'da üretilen IRIS T veya Patriot uçaksavar füze sisteminden gelen üç füzeyle düşürüldü. Uzmanlar bunu çözecek." şeklinde konuştu.

Belgorod, son dönemde Ukrayna ordusunun saldırılarına sıkça maruz kalan bir bölge olmuştu. Bir önceki ayda bölgeye yapılan füze saldırısında 25 kişi hayatını kaybetmişti.