İbn Haldun Üniversitesi'nde, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen ödül programına; İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Eyüp Sultan Hazretlerinden "Kırk Hadis" kitabının yazarı Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ve çok sayıda öğrenci ailesi katıldı.

Müslümanlar kendi yollarını nasıl bulacaklar? Müslümanlar kendi yollarını nasıl bulacaklar?

"Peygamberim Önderim Hadis Ezberleme Yarışması"nda belirlenen 40 hadisi şerifi ezberleyerek yarışmaya katılan 1600 öğrenci arasından dereceye giren 20 öğrenciye ödülleri takdim edildi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Filistin'deki olaylara dikkat çekerek dünyanın kötülükte birleştiğini vurguladı. Ceylan, "İnanıyoruz ki, Rabbimiz bugün de Musa'lar ve İbrahim'ler çıkaracak ve onlarla insanlığı yeniden kurtuluşa ulaştıracak." dedi. Gençlerin Peygamber Efendimizin sözlerini öğrenerek geleceğe hazırlandığını belirten Ceylan, gençlerin iyilik, adalet ve hak için çaba göstereceklerine inandığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz ise yıllardır hadisleri öğretmek için mücadele verdiklerini ve imam hatip okullarında hadis yarışmaları düzenlediklerini söyledi. Bu çalışmanın uluslararası öğrencilerle gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, ÖNDER'in uzun yıllardır bu işi sahiplendiğini ifade etti.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan da bu yarışmanın Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak ve hadislerini öğrenmek için bir teşvik olduğunu belirtti. Arkan, dünya genelinde yaşanan zorluklara dikkat çekerek öğrencilere dua etti ve onların liderliklerinin tarihi değiştireceğine inandığını söyledi.

Ödül töreninde birincilik ödülü bir tam Cumhuriyet altını, ikincilik ödülü 3 çeyrek Cumhuriyet altını, üçüncülük ödülü yarım Cumhuriyet altını olarak takdim edildi. Dereceye giren diğer öğrencilere de altın veya para ödülleri verildi. İlk 20'ye giren öğrencilerin danışman öğretmenleri de ödüllendirildi.