UNICEF'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Gazze'deki su şebekeleri ve sıhhi tesisatın çöktüğü, çocukların temiz suyun yüzde 90'ına ulaşamadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Gazze'deki çocukların her gün sadece 1,5 ila 2 litre suya erişebildiği ve bu durumun temel ihtiyaçları karşılamak için yetersiz olduğu vurgulandı. İnsani yardım standartlarına göre, günlük asgari su miktarının 15 litre olduğuna dikkat çekildi.

Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

Gazze'de yakıt kıtlığı ve saldırılar sonucu hasar gören altyapı nedeniyle çocukların susuzluk ve yetersiz beslenme karşısında daha savunmasız olduğu belirtilen açıklamada, su ile bulaşan hastalıkların yaygınlaştığına ve çocuklar arasında suyla bulaşan hastalıkların arttığına dikkat çekildi. Ayrıca, Gazze'de solunum yolu enfeksiyonu, uyuz, bit ve suçiçeği gibi hastalıklarda da artış olduğu bildirildi.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, acilen yeterli miktarda temiz suya erişim sağlanması gerektiğini vurgulayarak, çocukların içme suyu bulmakta zorlandığını ve bu durumun gelecekte daha fazla çocuğun hayatını kaybetmesine neden olabileceğini ifade etti.

Editör: Ömer Faruk