UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr'in yaptığı açıklama, UNICEF'ın X sosyal medya hesabından yayımlandı.

İsrail'in 198 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 34 bin 97'ye çıktı Gazze'deki Nasır Hastanesi'nde bulunan toplu mezardan 190 ceset çıkarıldı İsrail’in Refah'taki saldırısında çok sayıda Filistinlinin cesedine ulaşıldı İsrail İşçi Partisi lideri, ABD'nin hedefindeki taburun "sebepsiz yere" Filistinlileri öldürdüğünü belirtti İsrailli gazeteci Yehuda Shlezinger'den

Gazze'de katliam çağrısı İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Nur Şems Mülteci Kampı'nda 50 Filistinliyi gözaltına aldı İsrail, Batı Şeria'daki Nur Şems Mülteci Kampı'ndan ardında büyük bir yıkım bırakarak çekildi Khodr, İsrail'in, son 72 saatte Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde 3, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde ise en az 14 çocuğu öldürdüğünü ifade etti.

Bahamalar Resmen Filistin Devletini Tanıdı: İki Devletli Çözüme Destek Bahamalar Resmen Filistin Devletini Tanıdı: İki Devletli Çözüme Destek

Filistin topraklarındaki çocukların, çok uzun bir süredir trajik ve kısır bir şiddet döngüsü içinde sıkışıp kaldığını kaydeden Khodr, Filistin'deki çocuk ölümlerinin son bulması ve ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.

İsrail ordu radyosu, 18 Nisan'da, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı'na yönelik "geniş çaplı askeri operasyon" başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail askerlerinin, Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki saldırılarında 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun dün akşam saatlerinde kampa düzenlediği baskının sona erdiği ve bölgeden çekildiğini ifade etmişti.