Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi'nde yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşayan çocuklar için acil bir çağrı yaptı. Örgüt, bölgede çocuk felci vakalarının artması üzerine, 640 bin çocuğun aşılanabilmesi için 7 günlük bir insani ateşkesin ilan edilmesini istedi.

UNICEF'in bugün internet sitesinde yayımladığı açıklamada, iki tur aşı kampanyasının gerçekleştirilmesi için Gazze'deki silahlı çatışmaların ve saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı. UNICEF, insani ateşkesler sağlanmadığı takdirde bu tür hayati kampanyaların yürütülemeyeceğinin altını çizdi.

Örgüt, önerilen ateşkesin, çocukların ve ailelerin sağlık tesislerine güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bu dönemde toplumsal bilinçlendirme çalışmaları yürüten ekiplerin de sağlık tesislerine erişemeyen çocuklara ulaşma şansı bulacağını ifade etti.

Bu çağrı, Filistin Sağlık Bakanlığı Sahra Hastaneleri Müdürü Mervan el-Hıms'in Gazze Şeridi'nde ilk pozitif çocuk felci vakasının kaydedildiğini açıklamasının ardından geldi. El-Hıms, bu vakanın, belirtileri henüz ortaya çıkmamış ve henüz keşfedilmemiş 200 vaka ile ilişkili olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

UNICEF, ateşkesin bir an önce uygulanması ve çocukların hayati önem taşıyan bu aşıya erişiminin sağlanması için tüm taraflara acil olarak harekete geçme çağrısında bulundu.

El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: "Ürdünlü Kahramanın Operasyonu, Siyonist Varlık İçin Kabus Olacak" El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: "Ürdünlü Kahramanın Operasyonu, Siyonist Varlık İçin Kabus Olacak"

Editör: Masume Masume