Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), sosyal medya hesabından Gazze'de işgal tarafından vurulan okullarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Gazze'deki her 10 UNRWA okulundan 7'sinin işgal saldırılarının hedefi olduğu belirtildi. Bu saldırılarda, okullara sığınan 539 yerinden edilmiş kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

UNRWA, vurulan okulların yüzde 95'inin yerinden edilmiş Filistinlilere ev sahipliği yaptığı süreçte hedef alındığını vurguladı.

Açıklamada, Gazze'de güvenli bir yerin kalmadığına dikkat çekilerek, Birleşmiş Milletler'e ait tesislere yönelik saldırıların durdurulması gerektiği belirtildi. UNRWA, saldırıların devam etmesinin, bölgede yaşayan sivillerin hayatını daha da tehlikeye attığını ve insani krizin derinleşmesine yol açtığını belirtti.

Hamas, Türkiye Vatandaşı Eygi'nin Nablus'ta Katledilmesini Kınadı Hamas, Türkiye Vatandaşı Eygi'nin Nablus'ta Katledilmesini Kınadı

Bu durum, Gazze'deki Filistinlilerin yaşadığı zorlukları ve uluslararası toplumun acil müdahalesine duyulan ihtiyacı bir kez daha gözler önüne seriyor.

Editör: Masume Masume