UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini
 Gazze'deki yıkım ve insani kriz hakkında açıklama
 Gazze
Son dakika açıklaması
israil'in Gazze'deki saldırıları ve bunların sonuçları nedeniyle
Yazılı açıklama yoluyla

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'deki mevcut duruma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Lazzarini, "Gazze'nin büyük bir kısmı yok edildi, iki milyondan fazla Gazzeli için burası gerçek bir cehennem. Çocuklar yetersiz beslenme ve susuzluktan ölüyor," ifadelerini kullandı.

Lazzarini'nin açıklaması, İsrail'in Gazze'ye yönelik süregelen saldırılarının bölgede yarattığı yıkımın boyutlarını gözler önüne serdi. Gazze'de altyapının büyük ölçüde zarar gördüğünü, sağlık hizmetlerinin yetersiz kaldığını ve insani yardımın ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığını vurguladı.

UNRWA Genel Komiseri, Gazze'deki çocukların yetersiz beslenme ve temiz suya erişim eksikliği nedeniyle hayatlarını kaybettiğini belirtti. Ayrıca, bölgedeki insani krizin derinleştiğini ve acil yardım çağrısında bulundu.

CIA: İsrail, Çağrı Cihazı Saldırısını 15 Yıldır Planlıyordu CIA: İsrail, Çağrı Cihazı Saldırısını 15 Yıldır Planlıyordu

Gazze'deki durumun giderek kötüleştiğine dikkat çeken Lazzarini, uluslararası toplumu acil harekete geçmeye çağırdı ve Gazze halkının yaşadığı bu büyük insani trajedinin sona erdirilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Görsel Haber