UNRWA'nın resmi hesabından yapılan açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik gıda yardımlarını engellediği vurgulandı. Bu yılın başından itibaren Gazze'nin kuzeyine gönderilmesi planlanan tüm gıda konvoylarının işgal rejimi engeliyle karşılaştığı belirtilirken, şubat ve mart aylarında ise yardımların yüzde 40'ının bölgeye giremediği ifade edildi.

İsmail Heniyye'den Sert Açıklama: Yaşlılar ölür, gençler unutur sözü sonsuza kadar bitmiştir! İsmail Heniyye'den Sert Açıklama: Yaşlılar ölür, gençler unutur sözü sonsuza kadar bitmiştir!

Ayrıca, UNRWA'nın 74 yıldır Filistinlilerin yaralarını sarmaya çalıştığı ve milyonlarca Filistinli mülteciye destek sağladığına dikkat çekildi. Ancak işgal rejiminin UNRWA tesislerini defalarca vurduğu ve tonlarca gıda ile ilacı yok ettiği belirtildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de siyonist yetkililerin bazı UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığı iddialarının acilen soruşturulmasını talep ettiği hatırlatıldı. Bu iddialar üzerine UNRWA'nın da işgal rejimi iddialarına yönelik bir soruşturma başlattığı bilgisi paylaşıldı.

Son olarak, yaklaşık 10 ülke ve kurumun, aralarında ABD'nin de bulunduğu, UNRWA'ya olan bağışlarını dondurduğu bilgisi verildi. Bu durumun UNRWA'nın çalışmalarını ve Filistinlilere sağladığı yardımları olumsuz etkilediği vurgulandı.