İşgal Güçleri Gazze'deki Saldırılarını Batı Şeria'ya da Taşıdı İşgal Güçleri Gazze'deki Saldırılarını Batı Şeria'ya da Taşıdı

Haber Merkezi-Amman'da, "Direnişi Destekleme ve Ürdün'ü Koruma Ulusal Forumu"nun çağrısı üzerine binlerce kişi, Ebad el-Rahman Camii önünde bir araya geldi. Katılımcılar, ABD'yi ve işgali kınayan, aynı zamanda Gazze direnişini destekleyen sloganlar ve pankartlar eşliğinde ABD büyükelçiliği yakınlarına kadar yürüdü.

Etkinliği düzenleyenler, amaçlarının ABD destekli Gazze'deki soykırımın sona ermesini talep etmek ve Ürdün hükümetinden Gazze'deki Filistin halkının kararlılığını desteklemek için daha fazla adım atmasını istemek olduğunu belirtti. Göstericiler, işgalle ilişkilerin tamamen kesilmesini ve anlaşmaların iptal edilmesini talep ettiler.

Katılımcılar, ABD'nin, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım savaşından sorumlu olduğunu savundular, çünkü ABD'nin işgale siyasi, mali ve askeri desteği tam olarak sağladığına dikkat çektiler.

Protestocular, HAMAS'ın liderliğindeki direnişin işgalciye karşı meşru bir direniş olduğunu vurgulayarak, siyonist varlığın "terörizmin ta kendisi" olduğunu ve ABD'nin terörizmin kökeni ve kaynağı olduğunu ifade ettiler.

Etkinlikteki konuşmacılar, "insan haklarını savunduğunu iddia eden örgütlerin gözü önünde gerçekleşen soykırıma rağmen sessiz kalınmasını" kınayarak, Ürdün'ün İrbid, Akabe ve Kerek şehirlerinde de Gazze'yle dayanışma amacıyla mitingler düzenlendiğini belirttiler.

Editör: Ömer Faruk