Haber Merkezi-Vali Hülya Kaya, Yalova'nın bir aylık asayiş ve güvenlik verilerini paylaştı. Vali Kaya'nın vatandaşların soru ve önerilerine de karşılık verdiği toplantıya; İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Binici ve Sahil Güvenlik TCSG-17 Komutanı Eren Deneri katıldı.

"Yerel seçimler huzurlu bir şekilde geçti"

Mart ayında Yalova'da gerçekleşen asayiş olayları ile ilgili bilgi veren Yalova Valisi Hülya Kaya, Ramazan Bayramının huzurlu geçmesi için alınan önlemleri de aktardı. Bundan sonra her ay Yalova'da yapılan asayiş ve güvenlik faaliyetleri ile ilgili çalışmaları değerlendireceklerini ve vatandaşlardan gelen öneriler doğrultusunda çalışmaları tekrar gözden geçireceklerini vurgulayan Vali Hülya Kaya, "Öncelikle tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum.

Gayet huzurlu bir ramazan geçiriyoruz. Seçimleri atlattık. Yerel seçimler de huzurlu bir şekilde geçti. Ben başarılı olan, ipi göğüsleyen başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize, belediye meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum." dedi.

"Şüpheli telefon geldiğinde mutlaka bizlere ulaşın"

Mart ayında Yalova'da 1202 asayiş olayı meydana geldiğini aktaran Vali Kaya, "Arkadaşlarımız bunların yüzde 95’ini aydınlatmışlar. 54 şahıs yakalandı, 17 şahıs hakkında da adli tedbir kararı alındı. Hakkında arama kararı çıkarılan 96 şahıs yakalandı.

İfadesi alınmak üzere araması gerçekleştirilen 273 vatandaşımız tekrar yakalandı. 93 şahıs hakkında tutuklama yapıldı. Vatandaşlarımız kendilerine şüpheli herhangi bir telefon geldiğinde mutlaka bizlere ulaşsınlar. Biz bu dolandırıcıları yakalıyoruz. Beraber çalışmaya her zaman açığız." diyerek vatandaşlara dikkatli, olmaları gerektiğini hatırlattı.

"Vatandaşlarımızın silahlarını ruhsatlandırmalarını rica ediyorum"

Tatil bölgesi olduğu için özellikle hafta sonu çok sayıda vatandaşın Yalova'ya geldiğini hatırlatan Hülya Kaya, "Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği adına umuma açık işyerlerini düzenli bir şekilde denetlemeye devam ediyoruz.

Denetimlerde bir ay içinde 5 iş yerine kumar için yer ve imkân sağlamaları sebebiyle işlem yaptık. 6 iş yerine idari para cezası verdik. 20 şahsa kumar oynadıkları tespit edildiği için idari para cezası verdik. Ruhsatsız tabanca ile ilgili özellikle yol taramalarında 37 ruhsatsız silah yakaladık. Mutlaka vatandaşlarımızın taşımış oldukları silahları ruhsatlandırmalarını rica ediyorum." şeklinde bilgi verdi.

"Kadına şiddet kırmızı çizgimizdir"

Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Yalova Valisi Hülya Kaya, "Kadına şiddet kırmızı çizgimizdir" diyerek, Yalova'da bir ay içerisinde 213 olay meydana geldiğini belirtti. Kaya, "Biz bu şüphelilerin tamamını yakaladık.

Kadına yönelik şiddetle ilgili kırmızı çizgimiz var. Hiçbir kadınımızın mağdur olmasını istemiyoruz. 5 şüpheli şahıs hakkında elektronik kelepçe uygulaması yaptık. KADES uygulamamız var. Kadınlarımızın mutlaka bu uygulamayı indirmelerini ve ihtiyaç duydukları halde kullanmalarını tavsiye ediyoruz." açıklamasında bulundu.

"Annelere eğitim veriyoruz"

Yalova'da kaçakçılık ve organize suçlarda artış olduğuna dikkat çeken Hülya Kaya Mart ayında 20 olay meydana geldiğini belirterek, "29 şüpheliyi yakaladık. 5 şüpheli şahıs tutuklandı. Çok sayıda pasaport, sahte nüfus cüzdanı, ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Yalova İstanbul'a çok yakın olduğu için terör örgütlerinin konuşlandıkları yerlerden birisi. Bu konuda da yoğun çalışmalarımız var. Terör örgütü propagandası kapsamında burada 7 şahıs yakalandı.

Narkotik suçlarla ilgili de ilimizde bir ay içerisinde 139 olay meydana geldi. 150 şüpheli şahıs yakalandı. Bu çalışmalarda bonzai ve esrar gibi uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Biz özellikle gençlerimizin aileler

imizin bu konuda bilinçlenmesi için de eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. En İyi Narkotik Polisi Anne projesi kapsamında annelere eğitim veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Siber suçlarda artış var"

Armutlu'da yapılan Mahzen 6 Operasyonunda organize suç çetesinin çökertildiğini hatırlatan Vali Hülya Kaya, "16 şahıs yakalandı. 3 şahıs hakkında da tutuklama kararı çıkarıldı. Çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirdik.

Arkadaşlarımızı yaptıkları başarılı operasyondan dolayı tebrik ediyorum. Siber suçlarla ilgili de ilimizde bir ay içerisinde 70 olay meydana geldi. Bunun yüzde 93’ünü arkadaşlarımız aydınlattı. Bu siber suçlarda bir artış var. Bununla ilgili vatandaşlarımıza bilgilendirme faaliyetleri yapıyoruz." diye konuştu.

"Kazaların çoğu dikkatsizlik sonucu meydana geliyor"

2024 Yerel Seçimlerinde görev yapan güvenlik güçlerine teşekkür eden Vali Kaya, 9 günlük bayram tatilinin trafik kazaları ile gölgelenmemesi için vatandaşları uyardı. Kaya, "Sürücülerimizin emniyet kemerini takmalarını, yoruldukları zaman dinlemelerini tavsiye ediyoruz.

Trafik kazalarında bir artış var. Özellikle bayramda bu kazaların olmaması için arkadaşlarımız sahada önlemlerini aldılar ama sürücülerin alacağı önlemler her şeyden önemli. Bir ayda 199 trafik kazası meydana gelmiş. 108 vatandaşımız yaralanmış.

Tahsin Becan, TOBB Genel Kurulu Akşam Yemeğinde Hazır Bulundu Tahsin Becan, TOBB Genel Kurulu Akşam Yemeğinde Hazır Bulundu

Kazaların çoğunun dikkatsizlik sonucu meydana geldiğini görüyoruz." diyerek bu kazaların önüne geçmek için vatandaşlara daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

"Bir tersaneye deniz kirliliğinden dolayı idari ve adli soruşturma başlattık"

Bu sene özellikle okul bölgelerinde de çok sıkı güvenlik tedbirleri aldıklarını dile getiren Vali Hülya Kaya, "Çocuklarımızın güvenliği için güvenlik timleri oluşturduk. Okul çevrelerindeki her umuma açık yerin denetimini gerçekleştiriyoruz. 68 personelimizi okul çevresinde görevlendirdik.

Okul servislerini de denetliyoruz. Bir ay içinde yaptığımız denetimlerde 732 okul aracını denetledik. 39 adet araca idari para cezası kestik. Ticari taksileri de denetlemeye devam ediyoruz. 413 ticari taksiyi denetledik, 34 araca cezai işlem uyguladık.

Sahil Güvenlik Komutanlığımızda 264 saat denizlerimizde görev icra edildi. 248 adet geminin kontrolü gerçekleştirildi. Bize gelen şikayetler üzerine bir tersaneye deniz kirliliğinden dolayı idari ve adli soruşturma başlattık.

Denizi ve çevreyi kirleten bu tür işletmelere kesinlikle göz yummuyoruz. Bununla ilgili büyük cezalar veriyoruz." şeklinde bilgi verdi.