Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, il ve ilçe mülki amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle birlikte gerçekleştirilen muhtarlarla buluşma toplantısına katılan Vali Kaya, "Çiftlikköy'de çok güzel şeyler olmuş ve oluyor, kaymakamımıza, belediye başkanımıza, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Yalova’mızın belki en güzel ilçelerinden bir tanesindesiniz, o manada çok şanslısınız" ifadelerini kullandı.

Vali Kaya, muhtarlarla yapılan toplantıda mahalle ve köy muhtarlarının talep ve önerilerini dinledi. Ayrıca, Eski Yalova Devlet Hastanesi'nin durumuyla ilgili soruları yanıtlayan Vali Kaya, hastanenin yıkımı halinde yeni bir devlet hastanesinin planlandığını belirtti.

Çiftlikköy Belediyesi'ne de ziyaret gerçekleştiren Vali Kaya'ya, yapılan ve planlanan projelerle ilgili brifing verildi. Başkan Silpagar, ilçede gerçekleştirilen köprülü kavşak, içme suyu hatlarının yenilenmesi, imarın 4 kata çıkarılması, yeni düğün ve konferans salonu gibi pek çok hizmetin son on yılda ilçenin büyük bir değişim içinde olduğunu vurguladı.

Vali Dr. Kaya, beraberindeki birim amirleri ve belediye personeliyle hatıra fotoğrafı çektikten sonra Saklıbahçe Sosyal Tesisleri'ni ziyaret etti. Ayrıca, Yalova'nın ve ilçenin önemli tarihi değerlerinden Kara Kilise'yi ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. Vali Kaya, Başkan Silpagar ve Kaymakam Bilgin'le, tarihi yapının ilçe turizmine kazandırılması için neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulundu.

ABD'den Topyekün Savaş Uyarısı: Lübnan-İsrail Sınırında Gerilim Tırmanıyor ABD'den Topyekün Savaş Uyarısı: Lübnan-İsrail Sınırında Gerilim Tırmanıyor

Çiftlikköy Sahil Yürüyüş Yolu'nu da yürüyerek gezen Vali Kaya, Başkan Silpagar, İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin ve diğer kamu kurum kuruluşlarının müdürleriyle birlikte Engelsiz Kafe'de Sahil Mahallesi sakinleriyle gerçekleşen halk buluşmasına katıldı. Vali Kaya, vatandaşların sorularını yanıtladı ve İlyasköy ziyareti ile Çiftlikköy temaslarını noktaladı.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Kimdir?

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, 1974 yılında Konya'nın Akşehir İlçesi'nde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde başlayan Kaya, 1996 yılında bu bölümden mezun oldu. Ardından, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden de mezuniyetini tamamladı (2002).

Mülki idare amirliği mesleğine 1999 yılında adım atan Dr. Hülya Kaya, 2000-2001 yılları arasında İngiltere'nin Nottingham şehrinde yabancı dil ve kamu yönetimi kursuna katıldı. Akabinde, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Portsmouth Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Tezi "The European Union Asylum Policy: To What Extent the EU Asylum Policy Affect the Right to Seek Asylum" başlığını taşıyan bu çalışma, bir adım öteye geçerek doktorasına uzandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2015 yılında doktora eğitimine gönderilen Dr. Kaya, 2015-2018 yılları arasında Sussex Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Uluslararası Hukuk alanında doktorasını tamamladı. Bu süreçteki tezi "The EU-Turkey Agreement on Refugees: A Critical Evaluation of Its Impact on the Fundamental Rights of Refugees" oldu.

Mesleğe adım attığı 1999 yılından itibaren çeşitli görevlerde bulunan Vali Kaya, Konya-Altınekin, Çorum-Oğuzlar ve Isparta-Yenişarbademli İlçeleri'nde kaymakam vekilliği, Aksaray-Eskil ve Adıyaman-Tut İlçeleri'nde Kaymakamlık, Kahramanmaraş İli'nde Vali Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Kaymakamlık görevini sürdürdüğü Konya-Sarayönü İlçesi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevlendirildi ve burada Genel Sekreter Danışmanı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi Alt Yapı Komitesi çalışmaları koordinatörü ve Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

2014 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevine atan Dr. Kaya, 2018-2020 yılları arasında İstanbul Vali Yardımcılığı görevini üstlendi. 2020-2023 yılları arasında İstanbul-Pendik Kaymakamı olarak görev yaptıktan sonra, 10 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı gereğince Yalova Valisi olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Editör: Ömer Faruk