Haber Merkezi- Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, Yalova Belediyesi, Çiftlikköy Belediyesi ve Çınarcık Belediyesi, yaptıkları İRAP çalışmaları hakkında bilgiler sundular.

Vali Dr. Hülya Kaya, toplantıda Yalova’nın afetlere her an hazır olmasını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Kaya, “İl Afet Riski Azaltma Planımızı belediye başkanlarımız ve kurum amirlerimiz ile birlikte detaylı bir şekilde gözden geçirdik. Riskleri en aza indirme ve olası afetlere karşı hazırlıklı olma konusunda her kurumun en iyi gayreti göstermesini bekliyoruz.

Bu süreçte, tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışarak gerekli önlemleri almasını ve toplumu bilinçlendirme konusunda aktif rol almasını önemsiyoruz. Hep birlikte, ilimizin güvenliğini ve vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak için azami gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Yalova’da Coşkulu Toplu Sünnet Şöleni Yalova’da Coşkulu Toplu Sünnet Şöleni

Toplantıda, kurumların afet risklerini azaltma planları detaylı bir şekilde ele alındı ve gelecekte yapılacak çalışmalar üzerinde istişarelerde bulunuldu. Katılımcılar, Yalova'nın afetlere karşı daha dayanıklı hale gelmesi için alınması gereken tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulundular. Toplantı, İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında genel konuların görüşülmesi ve katılımcılarla istişare edilmesi ile sona erdi.

Editör: Fatma Zehra