Görsel Haber- X HASTALIĞI NEDİR?

X hastalığına karşı hazırlıklı olun! Yıllarca devam eden Coronavirüs salgınından 20 kat daha tehlikeli olduğu iddia edilen X Hastalığı, gündemdeki yerini aldı. Ölümcül etkileri öngörülen X virüsü, Dünya Sağlık Örgütü'nü mobilize etti. Dünya Sağlık Örgütü'nün web sitesinde, X Hastalığı, insanlarda hastalığa neden olan patojenin henüz bilinmediği ciddi bir uluslararası salgını tanımlıyor. Bilinmeyen bir X Hastalığına karşı mümkün olduğunca hazırlıklı olmak amaçlanırken, Toronto Üniversitesi'nden biyoetik ve küresel sağlık profesörü Kerry Bowman, "X Hastalığı, Covid-19'dan daha güçlü olan çok ciddi bir hastalığın ortaya çıkabileceği varsayımsal bir senaryoyu temsil ediyor. Bu hızla yayılan bir hastalık tehdidine dünyanın nasıl tepki vereceği konusunda varsayımsal bir hazırlık" ifadelerini kullanıyor.

Gazze Sokaklarında, ABD Yapımı Roket Kalıntıları Dikkat Çekiyor Gazze Sokaklarında, ABD Yapımı Roket Kalıntıları Dikkat Çekiyor

X VİRÜSÜ BELİRTİLERİ:

X virüsü belirtileri henüz kesin olarak bilinmemektedir. Bulaşıcı hastalık riskine karşı önlem alan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu konudaki çalışmalarını sürdürmektedir. 2018 yılında, gelecekte potansiyel olarak ortaya çıkabilecek bu bilinmeyen salgına karşı Ar-Ge Planı oluşturulmuştur. X Hastalığı'nın içeriği hala belirsiz olsa da bilim insanları, bir sonraki büyük salgının karşılaşılmamış bir virüsten kaynaklanabileceği uyarısında bulunmaktadır. Bu nedenle, DSÖ, olası bir tehdide karşı hazırlıklı olmak amacıyla X virüsü üzerine araştırmalarını sürdürmektedir. DSÖ, halk sağlığı için ciddi risk oluşturabileceğine inandığı hastalıklar arasında Ebola virüsü, Zika virüsü ve şiddetli akut solunum sendromu (SARS) gibi durumları da listelemiştir.

Haber Merkezi