Yalova Belediye Meclisi, 32 üyeden oluşan yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Gürel'in yönetimindeki toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yasa gereği yapılan seçimlerde, 1. başkan vekili Cihan İsmet Yıldırım ve 2. başkan vekili Mesut Tutuğ olarak belirlendi. Katip üyeliklerine ise Melike Tomris Önder ve Cem İnci seçildi. 

Kapalı zarf usulüyle yapılan diğer oylamada, Yalova Belediyesi Encümeni'ne Tarık Burak Evin, Fatih Saydam ve Sefer Keskin seçildi. Meclis komisyon seçimlerinde ise aşağıdaki üyeler belirlendi:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Harun Güleç (CHP), Esra Patıl Dinçer (CHP), Kubilay Torun (CHP), Bülent Tanır (Cumhur İttifakı) ve Ahmet Kumali (Cumhur İttifakı)

İmar Komisyonu: Cem Saraç (CHP), Murat Tiryaki (CHP), Cem İnci (CHP), Emre Yılmaz (Cumhur İttifakı) ve Filiz Aydın Önür (Cumhur İttifakı)

Trafik Denetleme Komisyonu: Sefer Keskin (CHP), Bican Çuhadar (CHP), Alemdar Coşkun (CHP), Arif Oktay Tunç (Cumhur İttifakı) ve Mehmet Fatih Mzı (Cumhur İttifakı)

Çin Ticari Heyeti, Yalova Valiliği'ni Ziyaret Etti Çin Ticari Heyeti, Yalova Valiliği'ni Ziyaret Etti

İsim Verme Komisyonu: Tülay Özçelik (CHP), Filiz Demir (CHP), Cem Karadağ (CHP), İsmail Demir (Cumhur İttifakı) ve Mutlu Oruçlu (Cumhur İttifakı)

Meclis toplantısında ayrıca, Yalova Belediyesi 2023 yılı denetim raporu da Denetim Komisyonu tarafından okundu. Belediyeye ait 3 şirketin olağanüstü genel kurullarına katılmak üzere Başkan Mehmet Gürel'e yetki verildi.