Haber Merkezi- Yalova Belediyesi Zabıta ve Hal Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, il genelinde faaliyet gösteren zincir marketleri denetleyerek künye, raf, kasa, fiyat etiketi ve son kullanma tarihleri üzerinde titiz kontroller yapıyor. Başkan Mehmet Gürel, vatandaşların sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmesi için denetimlerin düzenli olarak devam ettiğini ifade etti.

Yalovalı Balıkçılar "Vira Bismillah" Diyor: Palamut Bolluğu Bekleniyor Yalovalı Balıkçılar "Vira Bismillah" Diyor: Palamut Bolluğu Bekleniyor

Marketlerde gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uygunluk kontrol edilirken, eksik evrak tespit edilen mağaza yetkililerine bu eksikliklerin giderilmesi için bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca, taze sebze-meyve bölümlerinde satılan ürünlerin hijyen ve tüketici sağlığı açısından denetlendiği, market yetkilileri ve çalışanlarına hijyen kuralları ve uyulması gereken standartlar hakkında bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Yalova Belediyesi, bu denetimlerle vatandaşların güvenli gıdaya erişimini sağlamayı ve işletmelerin yasal düzenlemeler doğrultusunda vatandaşa daha kaliteli hizmet sunmasını amaçladığını vurguladı.

Editör: Fatma Zehra