Yalova'da düzenlenen operasyonlar, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütüldü. Çınarcık, Altınova ve Asayiş Şube Müdürlükleri ekipleri, çeşitli tarihlerde yapılan aramalarda birçok ruhsatsız silah ve fişeği ele geçirdi. Örneğin, Çınarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli davranış sergileyen bir kişinin üzerinde yapılan aramada S.B. adlı şahsın Kırıkkale marka bir ruhsatsız tabanca taşıdığını ortaya çıkardı. Ayrıca, 06 plakalı bir araçta yapılan kontrolde M.T. adlı kişinin ise Beretta marka bir ruhsatsız tabanca ve 5 adet fişek bulundurduğu tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Resmi Ekipler Büro Amirliği ise, H.Ş. adlı şahıstan 77 plakalı araç içerisinde bir Astra marka ruhsatsız tabanca ve 34 adet fişeği ele geçirdi. Aynı gün içinde, Altınova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 77 plakalı bir araçta yapılan aramada K.A. adlı şahsın HK P200 USP ibareli bir ruhsatsız tabanca ve 86 adet fişeği bulundurduğunu belirledi.

Yalova'da  Bir Avukat Müvekkili Tarafından Saldırıya Uğradı! Yalova'da Bir Avukat Müvekkili Tarafından Saldırıya Uğradı!

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca, 42 plakalı bir aracı durdurarak Ü.B. ve Ö.S. adlı kişilerin üst araması ve araç içerisinde yapılan aramada Glock marka bir tabanca ile SIG ibareli bir tabanca ve bu tabancalara ait 21 adet fişek ele geçirdi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, bu başarılı operasyonlar sonucunda toplamda 6 ruhsatsız tabanca ve 146 adet fişeğin ele geçirildiğini duyurdu ve şüpheli şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, olası yaralanma ve maddi zararların önlenmesi amacıyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir," denildi.

Editör: Fatma Zehra