Havaların ısınmasıyla birlikte tatilcilerin akın ettiği Yalova’da, Sosyete Pazarı büyük ilgi çekiyor. Her Pazartesi Çiftlikköy ilçesinde kurulan pazar, kaliteli ve hesaplı ürünleriyle Yalova halkının yanı sıra tatilcilerin de uğrak noktası oldu. Geçtiğimiz hafta Babalar Günü ve Kurban Bayramı nedeniyle oldukça kalabalık bir gün geçiren pazar, bu hafta da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Pazarda özellikle yazlık kıyafetler büyük ilgi gördü. Elbiseler, gözlükler ve şapkalar bu haftanın en çok tercih edilen ürünleri arasında yer aldı. Yazlık kıyafetlere yönelen vatandaşlar, tezgahta ürün bakabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Kalabalık nedeniyle ilerlemenin zorlaştığı pazarda, esnaflar yoğun ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Bu hafta pazarda en çok satılan ürünler arasında yazlık ince elbiseler ve muslin kumaştan yapılan gömlek ve pantolonlar yer aldı. Fiyatı 250 ile 400 TL arasında değişen rengarenk muslin pantolonlar ve 500 TL'lik uzun elbiseler kadın müşterilerden büyük ilgi gördü. 50 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar çıkan tişörtler ve taytlar da yine kadınların gözde ürünleri arasında yer aldı.

Tuncay Özkan’a Yalova’dan Suç Duyurusu Tuncay Özkan’a Yalova’dan Suç Duyurusu

Altın fiyatlarındaki artışın ardından Sosyete Pazarındaki aksesuarlara da ilgi arttı. 300 TL ile 800 TL arasında satılan güneş gözlükleri ve 50 TL’den başlayan aksesuarlar büyük talep gördü. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, şapkalara olan ilgiyi de artırdı. 150 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar çıkan rengarenk kadın ve erkek şapkaları bu hafta çok sattı. Erkekler ise 150 TL ile 400 TL arasında satılan polo yaka tişörtler ve 100 TL ile 200 TL arasında değişen basic tişörtlere ilgi gösterdi.

Editör: Masume Masume