Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, 23 Nisan'ı Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde kritik bir dönüm noktası olarak gördüğünü belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümünü ve ulusal egemenliğin milletin iradesine dayandığını ilan eden bir gün olduğunu ifade etti.

Vali Kaya, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kurulan TBMM'nin, ulusal egemenliğin temelini oluşturduğunu ve milletin kaderini belirleme hakkının Türk Milleti'ne ait olduğunu vurguladı. Atatürk'ün, egemenliğin kaynağının millet olduğunu vurgulayarak, gelecek nesillere bu egemenliği kullanma ve koruma sorumluluğunu verdiğini dile getirdi.

Atatürk'ün çocuklara duyduğu sevgi ve güveni her fırsatta dile getirdiğini hatırlatan Vali Kaya, çocukları "milletin geleceği" olarak gördüğünü ve onlara emanet ettiği Cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma görevini verdiğini belirtti. Atatürk'ün, Yalova'da bir çocuğun eğitimine verdiği önemi anlatan anekdotu da mesajında paylaştı.

Vali Kaya, çocukların milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesinin önemine vurgu yaparak, onların mutlu, sağlıklı ve başarılı bireyler olarak yetiştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının korunması için çalışacaklarını ve dünya çocukları için daha eşit, umut dolu bir dünya temennisinde bulundu.

Son olarak, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitleri rahmetle andığını ve kahraman gazilere şükranlarını sunduğunu belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlu olmasını diledi.