Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, şehrin turizm potansiyellerinin önemine dikkat çekti. Ancak, bu potansiyellerin tek başına yeterli olmadığını belirtti. Vali Kaya, Yalova'nın turizmde daha fazla değer yaratmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Şehrin turizmde marka bir kent haline gelmesi için bütünsel bir eylem planına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Yapılan çalışmaların raporunun ortaya çıkmasının ardından, ilgili kurumların kendi alanlarında ne yapacaklarını belirleyeceklerini dile getirdi. Yalova'nın turizm strateji belgesine ihtiyacı olduğunu belirten Vali Kaya, bu belgenin oluşturulması için paydaşların katılımıyla bir turizm çalıştayı düzenlediklerini açıkladı.

Yalova'nın geleceği için bu çalışmaların bütçelendirilmesi ve belediyelerin destek vermesi gerektiğini vurgulayan Vali Kaya, bu sürecin siyaset üstü bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Turizm anlamında Yalova'ya hizmet edecek çatı bir kuruluşun önemine işaret eden Vali Kaya, bu çerçevede yeni seçilen belediye başkanlarıyla da bir araya geleceklerini ifade etti.