Yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala Yalova’da, okul öncesi (anasınıfı) ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için Uyum Haftası uygulamaları başladı. Bu kapsamda, Yalova’daki okullarda yaklaşık 10 bin öğrenci, eğitim ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanıma fırsatı buldu.

Uyum Haftası Etkinlikleri Başladı

2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde yapılan uyum eğitimleri, 2-3 Eylül tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için gerçekleştirildi. İlkokula başlayacak öğrencilerin ailelerine yönelik "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu yapıldı ve çocuklarıyla okulun iç ve dış ortamı tanıtıldı. İkinci gün ise okullarda çeşitli uyum etkinlikleri düzenlendi.

Ortaokula başlayacak öğrenciler içinse rehberlik çalışmaları 9 Eylül haftasında yapılacak. Bu süreçte ailelere yönelik "Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi" sunumu gerçekleştirilecek ve ailelerle tanışma etkinlikleri düzenlenecek. Öğrencilere yönelik rehberlik uygulamaları da bu dönemde yapılacak.

Aile-Çocuk-Öğretmen Etkileşimi Önemli

Uyum Haftası kapsamında ailelerin etkinliklere çocuklarıyla katılım göstermeleri öneriliyor. Bu etkileşim, öğrencilerin okul ortamına daha kolay adapte olmalarını sağlamak amacıyla büyük önem taşıyor. Okul müdürlükleri, etkinliklerin saatlerini ve detaylarını planlayarak öğrenci ve ailelerin bu süreci en iyi şekilde geçirmelerini hedefliyor.

Yalova'da Uyuşturucu Operasyonu: 181 Kök Kenevir Ele Geçirildi Yalova'da Uyuşturucu Operasyonu: 181 Kök Kenevir Ele Geçirildi

Kaynak: Görsel Haber