Haber Merkezi- 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde, Yalova’daki sahipsiz sokak hayvanlarının refah düzeyini yükseltmek amacıyla kısırlaştırma, rehabilitasyon ve aşılama işlemlerinin daha etkili yapılabilmesi için çalışmalara başlandı. Yalova Belediye Başkanlığı'na tahsis edilen orman arazisine inşa edilecek geçici hayvan bakım evi, bu amaçla kullanılacak.

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Nevzat Alğan, "Yeni bakım evi ile sokak hayvanlarının refahını önemli ölçüde artırmayı hedefliyoruz. Bu proje, hayvanların kısırlaştırma, rehabilitasyon ve aşılama işlemlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yapılmasına olanak sağlayacak. Ayrıca, sahipsiz hayvanların yaşam koşullarını iyileştirerek onlara daha güvenli bir ortam sunacağız." dedi.

Yalovalı Balıkçılar "Vira Bismillah" Diyor: Palamut Bolluğu Bekleniyor Yalovalı Balıkçılar "Vira Bismillah" Diyor: Palamut Bolluğu Bekleniyor

Yalova Belediyesi yetkilileri, bakım evinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını ve hayvanların refahı için tüm imkanların seferber edileceğini belirtti.

Editör: Fatma Zehra