Haber Merkezi- Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonunda sürdürülen 2024 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla Yalova’da tanıtım toplantısı yapıldı.

İlyas Yılmaztürk, Din Görevlilerine Teşekkür Etti

Toplantıya; Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri ile din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk yaptı. Konuşmasında, kurban hizmetlerinde görev alan her bir din görevlisinin fedakar ve gayretli çalışmalarının, her yıl Yalova genelindeki kurban sayısının artmasına vesile olduğunu ifade eden Yılmaztürk, din görevlilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

"Kurban Erdem ve İrade Kazandıran Büyük Bir İbadettir”

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci, kurban kesme ibadetinin insana, imkanlarını inandığı değerler uğruna feda edebilme erdemi kazandırdığını belirterek, “Medeniyetimiz merhamet medeniyetidir.

Kurban ibadeti ise Rabbimize yaklaşmaya, iyiye, güzele ve hakikate ulaşma arayışıdır. Kurban, yaratana karşı ihsan şuuru, yaratılanlara paylaşma ahlakını pekiştiren önemli bir nimettir.

Kurban bizlere, sahip olduğumuz imkanları inandığımız değerler uğruna feda edebilme erdemi ve iradesi kazandıran büyük bir ibadettir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın, başta deprem bölgesi olmak üzere, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzattığını aktaran Sünetci, dünyadaki tüm yetimlerin ve çaresizlerin de yardımına koştuklarını ifade etti.