Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen 2. il koordinasyon toplantısında, Yalova'ya 2024 yılının ilk 3 ayında 233,8 milyon liralık yatırım yapıldığı açıklandı. Toplantıya mahalli idareler seçimlerinde yeni ya da yeniden seçilen belediye başkanları da katıldı.

Kamu Personeline Yeni Düzenleme: Tasarruf Genelgesi Resmi Gazete’de Yayımlandı Kamu Personeline Yeni Düzenleme: Tasarruf Genelgesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

Toplantıda, Yalova'ya 2024 yılının ilk çeyreğinde yapılan yatırımlar hakkında detaylar paylaşıldı. 13 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 11 biten, 59 devam eden, 5 başlanmamış ve 20 ihale aşamasında olmak üzere toplam 95 proje bulunuyor. Toplam proje bedeli 12,5 milyar TL olan bu yatırımlar için 2024 yılına kadar 7,4 milyar TL harcama yapılmış.

2024 yılında projelere toplam olarak 806,6 milyon TL ödenek ayrılmış, 1. dönem sonuna kadar ise yapılan toplam harcama 233,8 milyon TL olarak gerçekleşmiş. Yıl içindeki harcamanın yıl ödeneğine göre %29,0 oranında, toplam proje bedeline göre ise %61,2 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmış.

Ayrıca, İl Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) hakkında da bilgi verildi. Bu sistem, kamu yatırımlarının izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik projeksiyon yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir. İlçe belediyelerinin de hassasiyet göstermesi ve veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları önem arz etmektedir.