Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yanıkkaya Ortaokulu öğrencileri, yaklaşık 8 aydır Filistin'in Gazze bölgesinde yaşanan insanlık dramını resimlerle anlatan bir sergi düzenledi. Batman merkezdeki bir AVM'de düzenlenen bu resim sergisi, 'sahipsiz çığlığın feryadına sahip çıkın' mesajıyla katliamların dehşetini gözler önüne serdi.

Sergide, siyonist rejimin Filistin, Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve orada yaşanan mağduriyetler konu edildi. Etkinliğe Kozluk İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Serginin iki gün boyunca halka açık olacağı belirtildi. Açılışta konuşan Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim, Filistin'de ve Gazze'de yaşanan insanlık dramını duyurmak için bu serginin çok anlamlı olduğunu belirtti. Sevim, "Öğrencilerimiz Filistin'de, Gazze'de yaşanan dramı resimlere yansıttı. Resim öğretmenimiz ve öğrencileri, 'sahipsiz çığlık' konusuyla bu dramı tüm dünyaya duyurmak istediler." ifadelerini kullandı.

Sevim, sergide emeği geçen öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederek, "Umarım bu resim sergisinde öğrencilerin tuvale yansıttıkları mesajı bizler, tüm dünya insanları ve özellikle İslam alemi alır. Bu anlamlı serginin düzenlenmesinde büyük emek ve çaba sarf eden okul müdürümüze, resim öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük emek harcadığı bu sergi, Gazze'deki mağduriyetleri bir kez daha gündeme taşıyarak, ziyaretçilere derin bir mesaj iletme amacı taşıyor.