Yaşlanma belirtileriyle mücadele etmek için dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da beslenmedir. Beslenmenin cilt sağlığı üzerindeki büyük etkisi, genç ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenler için önemlidir.

Cildin esnekliğini koruyabilmesi için kolajene ihtiyaç vardır. Doğal besinlerden alınan C vitamini ve aminoasitler, kolajen üretimini destekleyerek cildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Bu nedenle, beslenmede kolajen bakımından zengin olan gıdalar tercih edilmelidir.

Kemik suyu, kolajen bakımından zengin olan besinlerin başında gelir. Evde hazırlanan kemik suları, vücut içinde kolajen seviyesini doğrudan artırır. Günde bir bardak kemik suyu tüketmek, cilt sağlığına olumlu katkıda bulunur ve gençlik etkisi yaratır.

Cilt sağlığını korumak ve gençleşmek için düzenli tüketilmesi gereken bazı besinler şunlardır: yumurta, maden suyu, havuç, avokado, yeşil salata, fındık, badem, ceviz, kaju, Antep fıstığı, portakal, ıspanak, fasulye, bezelye, somon, uskumru, yaban mersini. Bu besinler, cildin genç ve parlak kalmasına yardımcı olur ve yaşlanma belirtilerini geciktirir.

Obsesif Kompulsif Bozukluğu nedir? Obsesif Kompulsif Bozukluğu nedir?

Kemik Suyu 3Kemik Suyu 1