Haber Merkezi- Seri, bu operasyonlarda Filistin'in işgal altındaki limanlarına sefer kurallarını ihlal ederek Kızıldeniz'de seyreden "CONSTSHIP ON" gemisinin birkaç balistik füze ve insansız hava aracı (İHA) ile hassas bir şekilde hedef alındığını belirtti.

Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek

Aden Körfezi'nde bulunan ABD destroyeri "USS Cole"un birkaç İHA ile hedef alındığını ve operasyonun başarıyla tamamlandığını söyleyen Seri, bir diğer ABD destroyeri "USS Laboon"un da birkaç balistik füze ile vurulduğunu ekledi.

Bu iki destroyerin, işgal düşmanına yardım sağlamak amacıyla operasyon bölgelerinden Kızıldeniz'in kuzeyine doğru hareket ettikleri için hedef alındığını belirten Seri, her iki destroyerin de füze ve İHA'larla başa çıkmada başarısız olduğunu vurguladı.

Seri, bölgedeki tüm ABD askeri hareketlerinin işgal rejimini desteklemeye yönelik düşmanca hareketler olarak değerlendirileceğini ve bu tür hedeflere saldırmaktan asla tereddüt etmeyeceklerini belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarının, işgal rejiminin saldırıları tamamen durduruluncaya ve Filistin halkının ablukası tamamen kaldırılıncaya kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Fatma Zehra